< Global site tag (gtag.js) - Google Analytics >

Özel Öğretim Kurumları İçin KEP Adresi Zorunluluğu

Özel öğretim kurumları, sürücü kursları, özel yurtlar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine 20 Nisan’a kadar Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabı alma zorunluluğu getirildi.



Başbakanlık Genelgesi ile tüm özel öğretim kurumları ve özel öğrenci barınma hizmeti veren kurumların 20 Nisan’a kadar Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesaplarını alması gerektiğini belirtti.
2017/21 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) konulu yazısıyla kararın tüm il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne gönderildi. 
İnternet üzerinden gönderilen her türlü hukuki, ticari yazışma ve belgeleri gönderildiği biçimde koruyan, gönderici ve alıcının kim olduğunu kesin olarak tespit eden, ne zaman gönderildiği, teslim edildiği ve okunduğu bilgilerinin hukuki delil niteliği taşıdığı Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)’nın 2012 yılından itibaren kullanılmaya başlamıştır.
 
“Bilgi toplumuna dönüşümün ve e-Devlet’e geçişin tamamlanmasının bir parçası olan KEP hesabı geçtiğimiz yıl sonuna doğru maden arama ruhsatı almak için zorunlu hale getirilmişti. 2016-2017 yılı Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre ülkemiz genelinde 2 bin 74 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, 3 bin 911 özel yurt, 3 bin 380 civarında sürücü kursu bulunuyor.

Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü, özel öğretim kurumları, özel öğrenci barınma hizmeti veren kurumları, Özel Eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, Dönüşüm Okulları, Özel Muhtelif Kurslar, Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları ve Özel Öğretim Kurslarının 20.04.2018 tarihine kadar Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi edinmeleri konusunda bilgilendirilmeleri için valiliklere yazı gönderdi.
 


Özel Öğretim Kurumlarının ve Özel Öğrenci Barınma Hizmeti veren kurumlarının Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesaplarını temin etmeleri hakkında 19.01.2018 tarihli ve 1502107 sayılı yazımızla bildirilmiştir. Ancak Müdürlüğümüze ulaşan sorulardan, KEP hesaplarının nasıl alınacağı konusunda tereddütte düşüldüğü anlaşılmıştır. Bu nedenle konuyla ilgili detaylı bilgi aşağıdaki bağlantıdan sağlanabilmektedir. 
Bilindiği üzere; Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatlarında yazışmalar DYS üzerinde yapılmaktadır. Uygulamanın yaygınlaştırılabilmesi amacıyla Bakanlığımız teşkilatı ve özel eğitim kurumlan arasında yapılacak yazışmaların DYS de yürütülebilmesi için özel kurumların Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabı edinmeleri gerekmektedir. 
Dolayısıyla İlimizde faaliyet gösteren Özel Öğretim Kurumlarının ve Özel Öğrenci Barınma hizmeti veren kurumlarının Kayıtlı Elektronik Posta hesabını BTK’nın resmi sayfasında (https://www.btk.gov.tr/tr-TR/Sayfalar/KEP-Kayitli-Elektronik-Posta-Hizmet-Saglayicilar) listelenen Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcıları üzerinden temin edecekleri, KEP hesaplarının 20.04.2018 tarihine almalarının sağlanması ve sonucunda Müdürlüğümüze bilgi verilmesi hususunda önemle duyurulur. 
https://www.btk.gov.tr/tr-TR/Sayfalar/KEP-Kayitli-Elektronik-Posta-Hizmet-Saglayicilar
 

Eskişehir Özel Eğitim Kurumları  Bilecik Özel Eğitim Kurumları İllerinde KEP hizmeti alabilmek için 02222218537 yi arayabilir veya ÖN BAŞVURU linki ne tıklayabilirsiniz

 türkkep ile ilgili görsel sonucu
 

özel eigitim kurumları.rar

Tümü